Tuesday, October 16

Sund vetenskap behövs mot politisk klimathybris och millenniers radiakhot

Förbudet mot kärnkraftsforskning från 1987 har ersatts med ett lika politiskt klimathybris. Mångtusenåriga radiakhot är glömda. Nu ska klimatet kontrolleras av människan. Det vill IPCC, FN:s politikerstyrda klimatpanel, som bildades i Tjernobylkatastrofens skugga.

Solens och världsrymdens inverkan förtigs ungefär som på medeltiden, då Galilei behandlades som kättare när han hävdade att Jorden snurrade runt Solen.

Bra att tankeförbudet hävs och att fler kompetenta människor får stöd att forska om kärnkraftens säkerhetsfrågor i Sverige. Även om man sympatiserar med Volvos syn på fissionsenergin, så känns det inte särskilt lyckat att stänga svenska reaktorer, när deras elleveranser tas över av farligare anläggningar, typ Tjernobyl, på andra sidan Östersjön. Det gynnar inte mänskligheten, varken på kort eller lång sikt.

Men livet på Jorden kan hamna ur askan i elden, om vi tror att kärnkraften krävs för att lösa det så kallade klimatproblemet.
Läs mer i tidigare inlägg om potentiell radiakterrorism och om klimatpanelens (IPCC) dolda agenda. Kolla också länkarna i högermarginalen.

Vissa mediaskribenter avfärdar alla invändningar och buntar ihop dem som inte tror på IPCC och Al Gore i en enda grupp klimatskeptiker. Man misstänkliggör även dem, som iakttar en sund vetenskaplig skepsis mot budskapet om att människan ska kunna stoppa klimatförändringar på Jorden.
Verkar det klokt, förresten, i Dina ögon?

No comments: